Wie zijn we?

Hey daar, ik ben Elien, 27 jaar en werk als militair verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen van het brandwondencentrum. Ik woon samen met mijn vriend en onze 3 katten, Maurice, Tibbers en Flint in Sint-Amands. 
Petit mouton ontstond eigenlijk enkele maanden na de thuiskomst van Tibbers en Maurice. Het vinden van een grote kattenmand die ook nog eens mooi staat in je interieur én niet nadelig is voor het milieu was moeilijk te vinden. 
Dan maar zelf maken dacht ik! Niet veel later onstond mijn eigen webshop.

Maurice, Tibbers en Flint

Maurice, Tibbers en Flint zijn niet de eerste katten waar ik verliefd op ben geworden. Ik groeide thuis op met een kat en de liefde werd alsmaar groter. Wel zijn zij de eerste sinds ik niet meer thuis woon. Ik zal ze even aan je voorstellen want zonder hen was er geen Petit Mouton.


Maurice en Tibbers (Momo & Tibby) zijn twee maine coons. Broer & zus en geboren in Nederland op 5 januari 2020. 13 weken later kwamen ze bij ons, in hun forever home. Beide niet de meest knuffelende katten maar oh wat een liefde krijg je van hen! Ze zijn continu in onze buurt en de braafste katten die je je kan voorstellen.


Flint kwam pas enkele maanden later. Hem hebben we geadopteerd bij VZW Allemaal poezen in Kruibeke. Hij werd geboren in Macedonië op 1 mei 2020. Omdat hij daar werd mishandeld heeft hij geen staart meer maar niets staat hem in de weg. Een echte durver met energie voor 3 maar zo gek op knuffelen.

Handgemaakt

Al onze kattenmanden en bedjes zijn handgemaakt volgens de techniek van het handbreien. Een creatieve maar mooie en stevige manier om merino wol en katoen te verwerken. Elk product wordt met veel liefde en zorg gemaakt met oog op het milieu en onze dieren.


Ook onze bandana's zijn handgemaakt. Een proces dat start bij het zoeken van leuke stoffen en eindigt met het zorgvuldig verpakken voor verzending. 


Hangemaakt wil ook zeggen dat producten kunnen afwijken van de foto's en dat de levering soms langer duurt dan gewoonlijk.